Ενημέρωση

1.742

Αγαπητοί γονείς και μαθητές

Εφόσον τα σχολεία συνεχίζουν να είναι κλειστά προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να μην χάσουν τα παιδιά την επαφή με το σχολείο, με το παρόν άρθρο θα ήθελα να σας ενημερώσω για ορισμένα θέματα σχετικά με την ιστοσελίδα του σχολείου μας.

Πλέον πέραν τις ιστοσελίδας του σχολείου έχει δημιουργηθεί και ένας άλλος χώρος ο οποίος θα υποστηρίζει το μάθημα εξ αποστάσεως δηλαδή από το σπίτι.

Στην προσπάθεια μας να το φέρουμε αυτό εις πέρας απευθυνθήκαμε στον γονέα κ.Αδάμο Στέφανο ο οποίος έχει κατασκευάσει ΔΩΡΕΑΝ την ιστοσελίδα του σχολείου μας EDIPSOSEDU.GR και μας παρέχει τεχνική υποστήριξη και χώρο φιλοξενίας στον sever του επίσης δωρεάν.

Σε πρώτη φάση και σε συνεννόηση με τον κ. Αδάμο Στέφανο ανοίχτηκε χώρος στην ιστοσελίδα έτσι ώστε να μπορούν οι δάσκαλοι να αρχίσουν να ανεβάζουν υλικό όπως εργασίες. Στην συνέχεια προχωρήσαμε στο επόμενο βήμα αναζητώντας εφαρμογές που θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν σχετικά με το μάθημα εξ αποστάσεως. Καταλήξαμε σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή με την οποία κάναμε και δοκιμή με την Α τάξη αλλά η προσπάθεια δεν πήγε καλά μιας κι ο server που φιλοξενούσε την εφαρμογή ήταν δωρεάν και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις τις εφαρμογής. Έτσι πάρθηκε η απόφαση να γίνει μία προσπάθεια από τον κ. Αδάμο Στέφανο και να εγκατασταθεί η εφαρμογή σε έναν server που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις τις εφαρμογής, εκμεταλλευόμενοι προσφορές εταιρειών έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα να μην έχουμε επιβαρυνθεί οικονομικά έχοντας μάλιστα και μια πίστωση. Όταν τελειώσει αυτή η πίστωση σε συνεννόηση με τους δασκάλους και τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων θα πράξουμε αναλόγως. Η εγκατάσταση τις εφαρμογής και η τεχνική υποστήριξη η οποία μας παρέχεται από τον κ. Αδάμο Στέφανο είναι δωρεάν.

Η χρήση τις εφαρμογής διατίθεται αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες του Δημοτικού σχολείου Αιδηψού.

Εγγραφείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας (αν δεν το έχετε κάνει ήδη!) αν έχετε παιδί ή παιδιά στο Δημοτικό σχολείο Αιδηψού, χρησιμοποιώντας το κουμπί «ΕΓΓΡΑΦΗ» στο πάνω μέρος τις ιστοσελίδας, δηλώνοντας το email σας και τα υπόλοιπα στοιχεία τις φόρμας εγγραφής, το οποίο θα το χρειαστούμε για να σας στείλουμε τους κωδικούς έτσι ώστε να μπορέσετε να συνδεθείτε στην εικονική τάξη του σχολείου μας.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΣΛΗΣ

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

 

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top